Публикация във в-к Атака от 09.01.2006 г.

за печат | изпрати на приятел
Сменяме регистрационните табели на автомобилите
Сега е моментът да се отпишат стари и неизползвани автомобили, като се върнат документите на превозното средство
С решение на Министерски съвет, публикувано в Държавен вестник, брой 1 от 2006 г., крайният срок за подмяна на старите регистрационни табели на пътните превозни средства е 31 март 2006 г., припомнят от КАТ. Съгласно изменението на Наредба I – 45 от 2000 г. за регистрацията и отчета на моторните превозни средства и ремаркетата, теглени от тях, на подмяна подлежат всички табелите без имплантирана синя лента с инициали BG и националния трикольор в левия край. От 1 април 2007 г. служебно ще се прекратява регистрацията на всички коли, регистрационните табели на които не отговарят на изискванията на българския държавен стандарт, напомнят от КАТ.
За да подмени старите табели на автомобила си, собственикът-физическо лице трябва да се яви лично с моторното превозно средство в сектор „Пътна полиция – КАТ“ и да представи: заявление за регистрация. При регистрация на автомобили на фирми се представят печат на дружеството, оригинал и копия от документ за създаване на стопанския субект и карта с идентификационния код по регистър БУЛСТАТ. Нужна е още квитанция за платена такса за автомобила, валидна към датата на промяна на номера, валидна полица за платена застраховка „Гражданска отговорност“ и документ за самоличност на собственика с постоянен адрес или упълномощено лице с пълномощно, заверено от нотариус. Трябва да се представят и старите табели и свидетелството за регистрация на автомобила. При изгубване или кражба на табелите, те трябва да се обявяват предварително за издирване чрез съответното РПУ.
Собствениците, които имат намерението да спрат от движение превозното си средство или нямат възможност да подменят регистрационните табели, са длъжни да предадат свидетелството за регистрация в службите на КАТ на автомобила. Отписването става безплатно след попълване на заявление. Ако пък колата е стара и не може да се ползва, КАТ препоръчва да бъде свалена от отчет, което също е безплатно. Трябва само да се върнат регистрационните табели и свидетелството. Пререгистрацията и получаването на нови табели струва около 60 лв., включително и комисионите за банката, през която се плаща. Самите табели струват 25 лева, новият талон, който задължително се издава – 12 лева, плаща се и за идентификацията на колата, за монтирането, както и за молбата за цялата процедура.
/Много българи посрещнаха с надежда появата на партия „Атака“ благодарение на острите критики спрямо по-старите политически партии. Горната публикация, поместена във вестника на партията „Атка“ на 09.01.2006н г. , показва, че Волен Сидеров нарича депутатите от другите партии оядени лоени прасета, но когато става въпрос за голяма далавера на управляващите, депутатите от Атака и техния вестник забравят гръмките приказки и дават своя дял в гаврата с българските граждани, каквато беше принудителната смяна на табелите. Напразно ще търсите в публикацията въпроси от рода на: 1/ Защо собствениците на автомобили трябва да регистрират повторно регистрираните вече автомобили? 2/ Защо един нищо и никакъв талон от две странички струва 12 лева,3/ защо гражданинът трябва да подаде молба по принуда и да заплати за тази молба? , 4/Защо от цял свят единствено в България се сменят регистрационните табели? 5/ защо смяната е на много по-висока цена от цената за ДОБРОВОЛНА смяна в другите страни? и т.н. и т.н.
Редакцията на вестник Атака не намира нищо нередно в това, че по принуди се сменят табелите, и че се плаща …“за идентификацията на колата, за монтирането, КАКТО И ЗА МОЛБАТА ЗА ЦЯЛАТА ПРОЦЕДУРА“. Гражданинът по принуда сменя табелите, но го карат да подаде МОЛБА, сякаш върши това по свое желание, а на всичко отгоре и да заплати за тази натрапена му МОЛБА.
Повярвалите на партия Атака би следвало да се замислят освен върху горната одобрителна публикация за повторната регистрация на автомобилите и върху ГЛАСУВАНЕТО НА ДЕПУТАТИТЕ ОТ АТАКА В ПАРЛАМЕНТА СРЕЩУ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА НЕЗАВИСИМИЯ ДЕПУТАТ МИНЧО ХРИСТОВ ЗА ОТМЯНА НА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ СРОК ЗА ПРЕРЕГИСТРАЦИЯ НА АВТОМОБИЛИТЕ НА 16.МАРТ 2006 Г. Те застанаха редом до депутатите от тройната коалиция и не подкрепиха в гласуването останалите опозиционни партии /Вж. Стенограма от 16.март 2006 г. в същия блог и изказването на Павел Шопов/.
България ще преживява още много тежки периоди докато хората не се научат да преценяват за кого да гласуват по делата, а не по думите на съответните партии и кандидати за власт./

Leave a Reply